Agile Experience

2-daagse Agile Experience voor Teamcoaches

  • Data: 15 & 22 september 2020 – 7 & 14 oktober 2020

Ben jij al teamcoach? En wil je graag je expertise met Agile werken uitbreiden? Dan is onze 2-daagse Agile Experience wellicht iets voor jou. In twee dagen tijd stomen wij, Daniëlle Lewis en Nina Hueber, jou tijdens onze Agile Experience training klaar voor het werken als startende Agile coach. Als teamcoach heb je al een sterke basis met je kennis over groepsdynamica. De stap naar tevens Agile coach is daarom minder groot en hierna vooral een kwestie van vlieguren. Daarnaast indien belangstelling, is het een mooie basis om je Scrum Master certificaat (PSM-1) te behalen via Scrum.org.

Praktisch en inspirerend

De kracht van onze interactieve Agile experience is dat wij niet alleen onze kennis een ervaringen met je delen, maar we laten je ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van een Agile team. Dit alles doen we middels (o.a.) het framework Scrum en Kanban. Daarnaast gaan we kennis en ervaringen delen en ideeën uitwisselen omtrent de specifieke rol van teamcoach in Agile omgevingen en bij Agile transformaties. We werken met groepen van maximaal 10 deelnemers en 2 trainers.

Teamcoach en Agile Werken?

Waarom denken wij dat deze training een toegevoegde waarde zal zijn voor teamcoaches? Een aantal redenen:

  • Veel teamcoaches werken al in een Agile omgeving, een omgeving die daarop lijkt of Agile karakteristieken heeft.
  • De crux van goede Agile Coaches (en Scrum Masters) zit niet in kennis van de frameworks en methodes, maar in het hebben van kennis en ervaring in teamontwikkeling en groepsdynamica. Juist daarom kunnen teamcoaches ook zeer goede Agile Coaches zijn.
  • Een teamcoach kan daarnaast van enorme toegevoegde waarde zijn in de transformatie van organisaties naar Agile werken.

Kosten en aanmelding

De kosten voor deze 2-daagse experience voor Teamcoaches zijn €1175,-. Dit is inclusief lunch en exclusief BTW. Beide dagen vinden plaats in Jachthuis Beukenrode te Doorn. Aanmelden kan door een mail met je gegevens te sturen naar info@dlco.nl. Vermeld hierbij de startdatum van de Agile Experience waar je aan deel wilt nemen. Alle dan geldende RIVM richtlijnen zullen in acht worden genomen.

Reviews

Rob de Ruiter(Organisatie begeleidingskundige, business & executive coach, teamcoach, ZKM consultant, supervisor): Agile, onbekend maakt onbemind. “De Agile experience” Een paar dagen ondergedompeld worden in de Agile werkwijze. Dat was de uitnodiging voor de workshop voor ervaren teamcoaches. Ik had niet zoveel op met Agile omdat in mijn werk als organisatiebegeleider en teamcoach ik me richt op en onderzoek doe naar team dynamische aspecten en processen.  Agile zag ik als een “werkstructuur” en dat staat ver van me af qua interesse. Maar toch ben ik de uitdaging aangegaan. Na deze dagen ben ik tot de conclusie gekomen dat Agile werken zeker ook raakvlakken heeft met wat ik doe, mits goed toegepast, dat was verrassend. Uitdagende, fijne en nuttige dagen gehad. Onder de deskundige leiding van de ervaren Agile trainers Nina Hueber en Daniëlle Lewis werden wij vanaf dag 1 ondergedompeld in ervaringsgericht leren, waarbij zowel kennis werd aangereikt als praktijkgerichte opdrachten werden uitgevoerd die Agile tastbaar en inzichtelijk maakten. Dat gecombineerd met ervaren en fijne collega’s op de altijd weer fantastische locatie van het Jachthuis Beukenrode te Doorn maakten het geheel compleet! Een aanrader voor de teamcoach die juist de groepsdynamische aspecten beheerst en zich wil verrijken met kennis over Agile.

Silvia Alblas (Coach | Teamcoach | Organisatiecoach | Intervisiebegeleider | Systemisch adviseur | Facilitatorteam): Ik was ook één van de teamcoaches die ondergedompeld werd in agile werken en scrum. En ook ik stond daar enigszins afwerend tegenover. Dacht dat dit lastig te combineren was met coachen. Hoe kan je je vergissen! In twee dagen is mijn mening helemaal omgedraaid. Het agile manifesto en de scrumwaarden passen naadloos bij het coachen op de interactie en het samenwerken in teams! Het was een toffe 2-daagse, gegeven door Daniëlle Lewis en Nina Hueber, experts op het gebied van agile werken en teamcoachen. Een aanrader voor iedere teamcoach! 

Angelique Reijntjes(Vocaluse – *Presentatiecoach *Communicatietrainer *Pitchen *Leiderschap *Vergaderen): Ik heb een training gevolgd in Agile en Scrum, verzorgd door Daniëlle Lewis en Nina Hueber! Het waren een paar mooie en interessante dagen met een een fijne groep mensen. Veel Engels vakspecifieke termen kwamen voorbij, daar moest ik wel even aan wennen. Maar zeer de moeite waard. En waar kwam ik achter: ik denk en werk al best wel Agile! Ik wist alleen niet dat het zo heette. Ik ben nu in staat om uit te leggen wat Agile en Scrum betekenen, wat de Agile werkwijze inhoudt, ook in duidelijke Nederlandse en heldere taal. Het aparte is: door structuur aan te brengen volgens de Agile regels krijg je ruimte. Je team gaat efficiënter en flexibeler werken, en de samenwerking wordt meer transparant en meer open! Wie wil dat nou niet?

Brechtje Franssen (Mapping Minds): Wow. In één woord wow. Wat was dit een steengoeie, inspirerende training.  Van meet af aan timeboxen jullie strak. Wat een eye opener! Het geeft zoveel duidelijkheid, energie, focus. Deze strakke tijdskaders hielden mij stiller en daardoor konden we vaart houden. En zoals ik al zei in de checkout was ik totaal verrast over hoezeer je dan toch nog in verbinding kan zijn. Jullie samen voor de groep was geweldig. Jullie hebben als mens een andere energie, en zo samen vormde dat een prachtig geheel. Het was zo mooi om te zien hoe jullie gelijkwaardig waren in het spotlight. Allebei shining, Krachtig, hartverwarmend, aanvullend, professioneel, zware experts, relaxt, overzicht hebbend van de materie… En tot slot ook de afwisseling in de dynamische, energierijke, leuke werkvormen. De learning by doing was heel krachtig hierin: alle kwartjes vielen in de actieve werkvormen.